”M. Peterson, en foregangsbedrift for samarbeid mellom ledelse og ansatte”.

25 personer deltok i møtet Moss Historielag hadde i Justus på Orkerød onsdag 8. oktober med temaet
"M. Peterson, en foregangsbedrift for samarbeid mellom ledelse og ansatte".

Møtet var det første i sitt slag hvor historielaget gjør en vri på møteformen. Laget ønsker å bruke Justus mer, og møter på dagtid kan være en vei å gå.

Foredragsholder var Bjørn A. Grønna som nylig har skrevet bok om sitt liv på Cellulosen.

En engasjert foredragsholder Bjørn A. Grønna (Foto: Hugo Hansen)

Boka er den fjerde i en serie Moss by- og industrimuseum lager om arbeidsliv i Moss. Han fortalte om episoden fra sine nærmere 40 år på bedriften, og han leste opp. Kåseriet engasjerte tilhørerne og det ble mange spørsmål både om de sosiale relasjonene på bedriftene, men også av mer teknisk art knyttet til produksjonen. Grønna sa etter foredraget at forsamlingen var den mest spørrelystne han hadde opplevd under sine presentasjoner rundt om.

I en pause ble det servert vafler og kaffe. Paul-Erik Krogsvold som ledet møtet, konkluderte med at oppslutningen om den nye møteformen var så god at den vil bli fulgt opp med flere møter.

Mange hadde møtt opp på det første Justusmøtet i Moss Historielag. (Fot: Hugo Hansen)

Denne uka1957
Totalt1941276