Glimt fra Kongens gate

GLIMT FRA KONGENS GATE

av Kjell Henriksen

Ølkjørere(?) øverst i Kongens gate ca. 1910. Veien inn til høyre fører til Noreløkka og Nores Minderalvandfabrik.

Chr. Flemming var født i Fredrikstad 1861 og overtok Chr.Hermannstorffs kolonial- forretning i 1891. Noen år senere åpnet han farvehandel med egen avdeling for linoleum og tapeter i samme gård. For eldre mossianere heter stedet fortsatt Flemminghjørnet...

Byens eneste apotek lå i mange år i Høstegården, men flyttet etter brannen i 1881 ned til Øvre Torg. Fikk så navnet Elefantapoteket da apoteket Ørnen åpnet noen år senere.

Fra Torvet fortsetter Kongensgate til Fossen eller rettere der begynner den. I forgrunnen Kongens gate 15, som har inneholdt både bryggeri og flere banker

Totalt1957279