Områder i Moss - En kort bsekrivelse av valg av områder - hvorfor og oversikt - mer tekst kommer her .

Jernbanen

Moss og jernbanen

MossStasjonSlik beskriver NSB Moss stasjon 2013:

«Moss stasjon er en jernbanestasjon på Østfoldbanen i Moss kommune. Stasjonen ble åpnet i 1879 da Vestre linje ble åpnet og blir betjent av NSBs rute mellom Halden/Göteborg og Oslo S og er endestasjon på NSBs rute mellom Moss og Skøyen. Fra Moss stasjon til Oslo S er det 60,160 km. Stasjonen er utstyrt med en havneterminal.

Beliggenhet: Jernbanegt, 1531 Moss

Moss omtales i Aftenposten i juni 2013 som en liten rakett, og stikker seg tydelig ut fra kommunene rundt. Eiendommene går vesentlig høyere i pris enn Sarpsborg og Fredrikstad. Bolig begynner å bli så dyrt at folk må se seg om etter alternativer. Og da er det ikke overraskende at det er steder med jernbane som utvikler seg.

Les mer om Moss og jernbanen - klikk her

Dokument: Moss og jernbanen (pdf) - klikk her