Moss Historielag ble stiftet i 2005 og er i norsk målestokk et ungt historielag.
Vi vet at interessen for lokalhistorie, byens historie og identitet er økende.
Vår virksomhet er tuftet på tre temaer: slektsgransking, kulturminneregistrering og informasjon om lokalhistorie.
Gjennom slektsgranskingen ønske vi å gi bred informasjon og skolering.
Kulturminner i Moss kommune blir registrert gjennom kartbasen kulturminnekart.no.
Informasjon om lokalhistorien gis gjennom møtevirksomhet og tidsskriftet "Strandsitteren" som utgis 3 ganger årlig.

Prosjekter i Moss Historielag:

Det er nå satt igang prosjekter i Moss Historielag, og her burde det være noe for enhver.
Hvis du ikke finner noe av interesse, så kom med forslag til nye prosjekter.
Det kan være flere enn deg som er interessert i nettopp DET emnet.
Hvert prosjekt har en deltager som kan kontaktes hvis du er interessert i å høre mer om det prosjektet.

Byens gatenavn

Fortegnelse over byens gatenavn og deres beliggenhet i de forskjellige distrikter.

Klikk her for å lese det (pdf).

Vedlagt finner du "Gatenavn i Moss- hvor kommer de fra" av tidligere rådmann Alf Herland utgitt i forbindelse med byjubileet i 1970.

Klikk her for å lese det (pdf).

Totalt1949774