Sommertur til Karljohansvern søndag 26. august.

På Karljohanvern vil Jakob Prytz fortelle om stedet og guide oss til Marinemuseet, det lokalhistoriske museum og andre severdigheter. Turen er som nevnt søndag 26. august. Vi møtes på Bastæ-fergen som har avgang kl 11:00.

1. Vi møtes i kafeen foran på Bastø-fergen, som har avgang kl 11.00 og bringer oss gratis til Horten. Kanskje noen kan fortelle historier fra fergetrafikken eller Hortensia?

2. For de sprekeste er det så en 20 minutters gange fra fergeterminalen til Marinemuseet. Andre kan sykle. Sykkel er gratis på fergen. Det tredje alternativet er å bestille en taxi som dere selv må betale.

3. Foran Marinemuseet vil Jakob Prytz møte oss og fortelle om stedet og severdighetene. Så vil han i en trekvarters tid, guide de av oss som ønsker å se noen av de gamle forsvarsverkene utendørs. Etter turen kan vi besøke et av museene, undervannsbåten, eller krigsskipet KMN Narvik (100 kr for voksne, 50 kr for pensjonister) På Narvik kan vi kjøpe kaffe og vaffel, eller kanskje vi har lyst på en fregattpils?

4. De som ikke ønsker å bli med guiden, kan ta andre valg:
    a Besøke det fantastiske Marinemuseet (gratis) (marinemuseet.no)
    b Besøke det nasjonale fotomuseet Preus (Voksen 80kr, honnør 50 kr) som viser gammelt fotoutstyr og fotografier. (preusmuseum.no)
    c Besøke Lokalhistorisk museum (1 kr) som består av møblerte rom som kan fremkalle barndomsminner.
    d Eller ta en tur inn i krigsskipet Narvik som er bygd i Horten. Eller kanskje klatre inn i undervannsbåten som ligger ved inngangen til museene?

5. Blir dere kaffetørst så vil kafé Breda tilfredsstille dette behovet

6. Vi ønsker så å møte alle medlemmene på Bastøfergen med avgang kl 15.15, for å utveksle erfaringer, gjerne over en ny kopp kaffe og en svele.

7. Pris sommertur: 50 kr. VIPS: 88001 Moss historielag, Konto: 1080  30 51416.

Moss Historielag har ansvaret for søndag 16. september i Kulturminneuken.

I forbindelse med kulturminneuken har historielaget tatt ansvaret for en vandring søndag 16. september. Vandringen vil bli lagt opp slik ar man kommer innom en rekke kulturminner i Mosseskogen. Vi starter ved begynnelsen av Gamleveien (skrått overfor Verket skole) kl 10:00. Ta med mat og drikke, turen er planlagt å vare 3-4 timer.

Spritsmugling i Mossedistriktet.

Det avholdes medlemsmøte over temaet spritsmugling i Moss og Son tirsdag 18. september på Kunstgalleriet. Møtet starter kl 19:00.

Bilfabrikken på Kambo.

Det avholdes medlemsmøte om bilfabrikken på Kambo torsdag 18. oktober på ByLab. Møtet starter kl 19:00.

Moss historielags julemøte.

Vårt årlige julemøte vil bli avholdt på Rød Cafe, Rød gård. Julemøtet er lagt til onsdag 28. november. Før vi inntar "Julebordet" vil det bli et kåseri om byvåpnet fra 2020 "Gullsporen". Møtet starter kl 19:00.

Totalt2079101