Moss Historielag ble stiftet i 2005 og er i norsk målestokk et ungt historielag.
Vi vet at interessen for lokalhistorie, byens historie og identitet er økende.
Vår virksomhet er tuftet på tre temaer: slektsgransking, kulturminneregistrering og informasjon om lokalhistorie.
Gjennom slektsgranskingen ønske vi å gi bred informasjon og skolering.
Kulturminner i Moss kommune blir registrert gjennom kartbasen kulturminnekart.no.
Informasjon om lokalhistorien gis gjennom møtevirksomhet og tidsskriftet "Strandsitteren" som utgis 3 ganger årlig.

Årets julegave - Moss som den er ..... og var

Moss Historielags "gave" i forbindelse med byens 300-års jubileum er nå snart utsolgt. Den ble trykt opp i 2 opplag og det er kun knap 600 eksemplarer igjen. Hvis du ikke allerede har skaffet deg boken, eller hvis du har bekjente som ønsker boken, da kan vi anbefale den som årets julegave. Den liggefr for salg hos byes bokhandlere. Du kan også få den ved henvendelse til Moss Historielag.