Strandsitteren artikler

Mossinger på Oslotur anno 1926

MOSSINGER PÅ OSLOTUR ANNO 1926
Et tilbakeblikk på drøye 80 år

av Unni Lien

Denne lille gruppen med mossinger har staset seg opp for en tur til hovedstaden og for et besøk på Norges varemesse. Der ble de foreviget, til glede for etter- tiden

Den unge mannen ytterst til venstre på bildet er min pappa, Hans Ragnar Henriksen. Han ble født i 1910, så han er 16 år på bildet. Og veldig stilig! Mannen med skalk til høyre for ham, er min farfar, Fridtjof Henriksen. Helt til høyre er min farmor Agnes Lagertha Henriksen. De to andre på bildet er et vennepar av Fridtjof og Agnes, Anna og Einar Magnussen, med sønnen Erling.

 

Alle sammen var bosatt på Skarmyra, så de har nok spasert ned til jernbanestasjonen og tatt toget derfra til Østbanestasjonen i Oslo. Det var en hel liten reise den gangen.

En av tingene som ble vist på Norges varemesse 1926, var en ny og forbedret bilmodell fra C. Geijer & Co's Bilfabrikk AS, fabrikkens adresse var St. Halvardsgate 35 – 39 i Oslo. Bilen ble første gang vist på denne varemessa i 1926. Bilen hadde en sekssylindret motor fra det amerikanske selskapet Lycoming. Dessuten hydrauliske bremser på alle fire hjul, noe som var uvanlig moderne i 1926. Det skal ha blitt produsert 25 biler med Lycomingmotorer mellom 1926 og 1930.